Besa (2018)

Nova domaća serija "Besa"! U serijalu "Besa", koji oslikava običaj čvrstog obećanja koje se mora održati i po cenu života, lavirint nepredvidljivih okolnosti ukršta puteve Uroša, običnog čoveka, i Dardana, regionalnog šefa mafije.

Serija "Besa", rađena po najvišim produkcijskim standardima, okupila je poznate svetske i domaće scenariste kao i regionalnu i inostranu glumačku postavu. Prvi put na našem prostoru proslavljeni britanski scenaristaToni Džordan (poznat po TV serijama "Hustle", "Life on Mars"...) zajedno sa timom pisaca iz našeg regiona i scenaristom Mladenom Matičevićem, kreirao je prvi domaći serijal koji prati sve standarde poznatih britanskih dramskih serija.

"Nakon rada na mnogim dramskim serijama u Engleskoj i Americi, moram priznati da je rad na 'Besi' bilo fantastično iskustvo. Odlična produkcija i glumačka ekipa donose gledaocima seriju istog kvaliteta kao i u Engleskoj. Lepo je videti da originalne drame, kao one koje se mogu videti širom sveta, dolaze i sa Balkana, a da predstavljaju univerzalne priče sa kojima možemo svi da se identifikujemo", izjavio je glavni pisac i kreator serije Toni Džordan.

Serija broji oko 200 glumaca sa celokupnog prostora bivše Jugoslavije, kao i inostrane glumce iz Albanije, Velike Britanije i Francuske. Autorski tim na čelu sa rediteljem Dušanom Lazarevićem ("Death in Paradise", "Misfit"...) snimao je seriju "Besa" više od 120 dana, na atraktivnim lokacijama širom Balkana.

Glavne uloge igraju: Radivoje BukvićMiloš TimotijevićArben Bajraktaraj, a gledaćemo i ovu ekipu: Lana BarićMilica GojkovićMilan MarićGreza PaljaskaRadoslav MilenkovićHana SelimovićMarko JanjićMensur SafkijuBoris MilivojevićIvan ZarićSebastijan KavacaKamka TočinovskiMilena RadulovićSlaven DošloBoris KobalElizabet BrodićDušan KovačevićNeritan LicajNebojša DugalićMirsad Tuka i mnogi drugi.

 

<