Greh njene majke

Nova igrana TV serija „Greh njene majke“ reditelja i scenariste Zdravka Šotre, radena po motivima romana Milice Jakovljevic Mir-Jam, pocece da se emituje 20. novembra na Prvom programu Radio-televizije Srbije.Ako je „Ranjeni orao“ najpoznatije delo Mir Jam, onda je roman „Greh njene mame „ na neki nacin, najintrigantniji, i kao takav se sam preporucio za TV adaptaciju Nedine avanture

U njegovoj osnovi je uzbudljiva prica o devojci koja veoma mlada ostaje na tragican nacin bez oca i majke. Sama na svetu, pocinje borbu za mesto u društvu i životu pokušavajuci da shvati šta je to njena majka nekad ucinila i zbog cega ona mora da ispašta njen „greh“. Iskušenja kroz koja prolazi i prepreke koje mora da savlada, ucinice glavnu junakinju Nedu osobom sposobnom da se na pravi nacin suoci sa svetom u kome živi i da u njemu nade svoje mesto i zasluži svoju srecu.

Autorska ekipa, predvodena Šotrom, producentom Zoranom Jankovicem i urednikom Slobodanom

Terzicem, ocekuje da serija premaši gledanost „Ranjenog orla“, koji je prošle godine oborio sve rekorde.Serija je realizovana u produkciji Radio Televizije Srbije i Košutnjak filma, a snimana je više meseci u Sremskim Karlovcima, šumadijskim, sremskim i backim selima, na Palicu, na obali Drine kod Loznice i u Beogradu.Terzic je ocenio da „Greh njene majke“ ima mnogo složeniji zaplet od „Ranjenog orla“, bolje iskarakterisane likove i da predstavlja mnogo „oštriju“ pricu uz prožimanje elemenata trilera i melodrame i slobodniju Šotrinu adaptaciju.

Reditelj je pohvalio vec oprobanu autorsku ekipu. On je rekao da je pre svega zadovoljan radom sa oko 100 glumaca, medu kojima je veliki broj debitanata, ocenivši da je na kastingu napravio odlican izbor glavne glumice (Ivana Jovanovic) iza cijeg „nevinog lica leži izgradeni profesionalac“.

Serija je, prema recima Jankovica, produkcijski premašila prethodnu „Ranjeni orao“, a scenografiju je uradio Dejan Andelkovic, kostime Ivanka Krstovic, direktor fotografije je Veselko Krcmar.

Kompozitor je Željko Joksimovic. Glavne uloge igraju Ivan Bosiljcic, Ružica Sokic, Vojin Cetkovic, Marija Vickovic,

Siniša Ubovic, Nebojša Dugalic Miloš Ðuricic, Nikola Ðuricko, Tijana Curovic i drugi.